Resveratrol 60 tabl
OverzichtResveratrol is een plantaardige stof die al sinds de jaren veertig in de wetenschappelijke belangstelling staat.
Net als planten maken ook wij bepaalde stofjes aan om ons te beschermen tegen allerlei stressoren, deze produceren wij in de vorm van enzymen zoals SIRT1.
Volgens onderzoekers interacteren polyfenolen als resveratrol in het menselijk lichaam met deze enzymen, die onze lichaamscellen beter beschermen tegen allerlei stressoren.
Deze interactie is volgens onderzoekers verwantwoordelijk voor de positieve effecten die in klinische onderzoeken worden gevonden op bijvoorbeeld het:
✓ cholesterolgehalte*
✓ oxidatieve stress*
✓ het immuunsysteem*
✓ het hart*
✓ de bloedvaten*
✓ uithoudingsvermogen*
Planten maken deze stof aan om zich te beschermen tegen allerlei potentiële gevaren van buitenaf zoals zonlicht, stress door vervuiling of bestrijdingsmiddelen of vraat.
De bekendste bron van natuurlijk resveratrol is de Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum).
Dit is een plant die tegenwoordig ook op vele plekken in Nederland groeit.
En we vinden de stof in de schilletjes van de blauwe druiven die groeien aan de druivenstok (Vitis vini-fera).
Maar de concentratie resveratrol in druivenschillen is beduidend lager dan de concentratie die we uit de Japanse duizendknoop kunnen halen. Inmiddels is er redelijke consensus over het feit dat resveratrol gezondheidsvoordelen biedt:
Trans-resveratrol is de bioactieve stof in Resveratrol.
Dit natuurlijke polyfenol wordt aangetroffen in meer dan 70 plantensoorten, maar vooral in de Japanse duizendknoop en in de schillen en pitjes van druiven.
Omdat rode wijn wordt gemaakt van rode druiven, vinden we er ook geringe hoeveelheden van terug in rode wijn.
De geschiedenis en toekomst van Resveratrol
Resveratrol werd in 1930 door de Japanse wetenschapper Takaoka voor het eerst geïsoleerd uit wortels van wit nieskruid (Veratrum gran-diflorum O. Loes) en in 1963 uit de wortels van de Japanse duizend-knoop (Polygonum cuspidatum).
Op dat moment was al bekend dat deze plant veelvuldig werd gebruikt in de traditionele Aziatische kruidenkunde.
Bijna 60 jaar later werd resveratrol een begrip en het onderwerp van uitgebreid onderzoek.
Er zijn meer dan 20.000 artikelen over gepubliceerd, naast inspirerende monografieën, conferenties en symposia.
En tot op de dag van vandaag is resveratrol een stof die wetenschappers blijft inspireren en veelbelovend is voor de toekomst.
- Beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (vrije radicalen)
- Is goed voor het cholesterol
- Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten.
Aanbevolen dagelijkse portie:
1 x daags 1 tablet tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
Geschikt voor volwassenen.
Of volgens advies.
Houdt u zich aan de aanbevolen dagelijkse dosering.
Waarschuwing: Dit product kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, mensen met diabetes dienen hier rekening mee te houden.
Dit product kan de werking van bloed-verdunnende medicatie beïnvloeden.
Resveratrol 60 tabl.
Samenstelling per tablet:
Resveratrol 100 mg
(Trans-resveratrol uit Polygonum cuspidatum)
Ingrediënten
Samenstelling per 1 tablet:
Resveratrol | 100 mg |
(Trans-resvertrol uit Polygonum cuspidatum) |
|
Ingrediënten: Vulstof (Cellulose), Trans-Resveratrol, Antiklontermiddel (Sillica), Antiklontermiddel (Vegetarische magnesiumstearaat)