Himalaya zout ? Wat is nu echt het verschil tussen gewoon zout en Himalaya zout
Het is bekend dat we moeten oppassen met het eten van te veel zout.
Door de groei van bewerkte voedingsmiddelen en het ruime aanbod is het relatief simpel om over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 6 gram heen te komen.
Van oudsher werd zout bij elke maaltijd gebruikt vanwege een goede smaak en conserverings-mogelijkheden.
Toen werd nog positief gedacht over zout, maar momenteel is zout onderhevig geweest aan flinke kritiek.
Volgens sommige bronnen wordt zout zelfs geclassificeerd als de nummer 1 oorzaak van bijvoorbeeld.
Hoge Bloeddruk.!
Gezond eten is een hype.
En ongeraffineerd is het toverwoord.
Witte suiker maakt plaats voor kokosbloesemsuiker, en keukenzout wordt ingewisseld voor (Keltisch) zeezout en Himalayazout.
De industrie springt hier gretig op in.
Ik zag Himalayazout onlangs zelfs bij de Albert Heijn , jumbo en deen. Fabrikanten claimen van alles over deze producten om de verkoop te stimuleren.
Zo wordt gesteld dat Keltisch zeezout en Himalayazout gezonde zoutsoorten zijn: de perfecte vervangers voor keukenzout omdat ze minder natrium bevatten.
Daarnaast zijn ze rijk zijn aan;
calcium,
-ijzer,
-magnesium,
-kalium
-en zink
Er bestaan veel onwaarheden of halve waarheden omtrent zout, waar zowel reguliere als alternatieve ‘deskundigen’ zich aan schuldig maken.
Wat is het verschil tussen zeezout en gewoon zout?
Een hardnekkig misverstand is dat er essentieel geen verschil zou zijn tussen zeezout en gewoon tafelzout.
Als er al toegegeven wordt dat zeezout meer mineralen bevat, dan wordt er steevast beweerd dat dit verschil ‘te verwaarlozen is’.
Niets is minder waar.
Ons lichaam heeft mineralen op macroniveau en op microniveau nodig.
Op microniveau noemen we het spoorelementen.
Juist die hele kleine hoeveelheden zijn nodig in precies die dosis, samenstelling en balans.
Letterlijk ‘alle beetjes helpen’.
Denken we het nu echt beter te weten dan de natuur?
Waarom wordt zout eigenlijk zo vaak geraffineerd?
Zout voor menselijke consumptie vormt slechts één procent van de markt van de zoutindustrie.
Ongeveer 93% van de wereldwijde zoutproductie is voor industriële doeleinden bedoeld.
De chemische industrie vereist uitsluitend pure natriumchloride.
Aangezien dit de meerderheid vormt van de klandizie van de zoutfabrikanten is de norm voor zout een chemische geworden en worden alle natuurlijke elementen in zout weggeraffineerd, omdat ze als ‘onzuiver’ worden gezien.
Dit laat nog 7% over voor voedingsdoeleinden.
6% daarvan wordt gebruikt als conserveermiddel voor voeding, waardoor er slechts 1% overblijft dat op de markt gebracht wordt als ‘tafelzout’ of ‘keukenzout’.
Wat tafelzout nog meer uit balans maakt, is het feit dat het gebleekt wordt met chloor- en aluminiumverbindingen en er antiklontermiddelen en soms zelfs suiker aan toegevoegd wordt.
Wat is het verschil tussen Keltisch zeezout en ander zeezout?
Helaas mag alle zout volgens de wet ‘zeezout’ genoemd worden.
De redenering is dat alle zout oorspronkelijk afkomstig is uit de zee.
Daar is op zich geen speld tussen te krijgen, maar toch is het van belang dat we onderscheid maken tussen landzout en zeezout.
Wat namelijk ook een waarheid als een koe is, is dat landzout afkomstig is van het land en zeezout uit de zee.
Landzout is geen zeezout, ook al komt het van oorsprong uit de zee.
Het meeste zout dat vandaag de dag verkocht wordt, inclusief ‘zeezout’ dat in natuurvoedingswinkels verkocht wordt, is landzout.
Er worden soms misleidende namen aan gegeven, zoals bijvoorbeeld ‘oerzout’, maar het is gewoon landzout.
Zoals gezegd maakt de wet geen onderscheid tussen landzout en zeezout.
De consument zou dit wel moeten doen, omdat zeezout dat echt uit de zee komt het product is van zonlicht en water.
Landzout is zout dat opgesloten is geraakt in droog en donker land, een groot verschil.
In het laatste geval is het zout één geworden met het land en wordt het met grote brokken uit het land gehakt.
Zeezout, daarentegen, wordt gevormd door losse kristallen van diverse grootte en weerspiegelt daarmee de twee meest levensscheppende energieën van de aarde: water en licht.
Maar daarmee ben je er nog niet.
Veel industrieel ‘zeezout’ kan mogelijk uit de zee afkomstig zijn, maar als het mooi wit, droog en van gelijke korrel is, is het geraffineerd.
Wat ooit een compleet zeezout was, is nu gewassen, gedroogd en gestript van zijn mineralen en spoorelementen, zodat het teruggebracht wordt naar zijn twee basiselementen: natriumchloride (natrium en chloor).
Dergelijk ‘zeezout’, dat als ‘tafelzout’ wordt verkocht, is niets meer dan pekel.
Er is geen verschil tussen geraffineerde pekel en geraffineerd tafelzout, het is hetzelfde geraffineerde, witte zout, welke naam men er ook aan geeft.
Ik heb begrepen dat er in zeezout geen jodium zit en dat we dit belangrijke spoorelement uitsluitend in onze voeding door middel van gejodeerd zout kunnen verkrijgen.
Bevat Keltisch zeezout nu wel of niet jodium?
Alles wat uit de zee komt, van vis en schaaldieren tot zeewier tot zout, bevat jodium. Keltisch zeezout bevat dus wel degelijk jodium, dat inderdaad een belangrijk spoorelement is en de schildklierfunctie en het immuunsysteem ondersteunt. Belangrijker nog, Keltisch zeezout bevat jodium in kleine hoeveelheden, het is immers niet voor niets een spoorelement.
Gejodeerd tafelzout is een heel ander verhaal.
Door jodium opnieuw toe te voegen aan het zout geeft men in feite toe dat het misschien niet zo’n goed idee was om de jodium er in eerste instantie uit te halen.
Er wordt echter gebruik gemaakt van een synthetische vorm van jodium die in te grote hoeveelheden wordt toegevoegd.
Het lichaam geeft altijd de voorkeur aan natuurlijke, lichaamseigen stoffen en niet grove, door mensen gemaakte imitaties.
Natrium & Zout: de verschillen
Het is allereerst belangrijk om te weten dat zout en natrium zeker niet hetzelfde zijn.
Vandaar dat je op een verpakking vaak ziet staat dat er een bepaald hoeveelheid natrium in verwerkt zit.
Voor de duidelijkheid bestaat zout uit 2 delen, namelijk natrium en chloride.
Concreet houdt dit in dat zout 2.5 maal zo zwaar is als natrium en daar moet zeker rekening mee gehouden worden bij de consumptie.
Als je op de ingrediënten lijst natrium ziet staat weet je automatisch dat de hoeveelheid zout 2.5 x meer is.
Dit is handig om te weten omdat de hoeveelheid natrium relatief ‘’weinig’’ lijkt vergeleken met zout alleen.
Hoeveel zout mag je per dag binnen krijgen?
Tegenwoordig wordt er ongeveer 3700 milligram natrium per dag geconsumeerd, oftewel 3,7 gram natrium en 9,25 gram zout.
De aanbevolen hoeveelheid volgens voedingscentrum.nl en de hartstichting.nl mag een volwassene niet meer dan 6 gram zout per dag consumeren.
Dit betekent dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 3,25 gram per dag te veel binnen krijgt, oftewel 54% te veel zout!
Maar dat betekent niet automatisch dat iemand hart- en vaatziekten ontwikkeld.
Wel is er een vergroot risico wanneer op lange termijn structureel te veel zout wordt genuttigd.
Evenals is de aanbevolen hoeveelheid nooit gericht op individuele omstandigheden. Zo heeft een sporter veel meer zout nodig vanwege de verhoogde lichamelijke activiteit.
Echter, de aanbevolen hoeveelheid van voedingscentrum.nl is een goede richtlijn om van zout geen boosdoener te maken.
Welk zout moet ik eten?
Dit is een lastige vraag om te beantwoorden omdat er inmiddels enorm veel ‘’natuurlijke’’ zoutproducten op de markt zijn verschenen.
Veel mensen kunnen door de bomen het bos niet meer zien, zo heb je:
Tafelzout,
jojo zout,
Keltisch zout,
zee zout, zwart zout
en onze persoonlijke favoriet hier in huis ,Himalaya zout.
Het grootste verschil tussen ‘’natuurlijk’’ zout en tafelzout is de hoeveelheid sporenelementen en mineralen.
Specifiek bij Himalaya zout zit veel meer sporenelementen en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer.
Dit betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een bepaalde smaak dan bijgeraffineerd tafelzout.
Heel belangrijk hierbij is om zelf goed onderzoek te doen naar de bron van het zout. Zo is het bekend dat dode zeezout niet zo gezond is als je zou denken.
Het heeft een vrij hoog aandeel bromide, wat je als giftig kunt interpreteren.
Daarbij is het ook een feit dat de oceaan niet langer meer zo schoon is als eerder daarom kun je beter zeezout vermijden en vervangen door Himalaya zout.
Tafelzout is geraffineerd wat betekent dat vrijwel alle sporenelementen en mineralen verwijderd zijn.
Daarbij kunnen er ook toegevoegde elementen te vinden zijn en zelfs suiker wat het een slechte keuze maakt.
Over het algemeen kun je stellen dat tafelzout de minst gezonde zout is, en kun je dus beter vermijden.
Keukenzout tegenover Himalayazout
Meer dan 85% van de Nederlanders eet te veel zout: gemiddeld tussen de 7,5 en 10 gram zout per dag volgens het RIVM.
Het advies is om niet meer dan 6 gram zout (2400 mg natrium) per dag binnen te krijgen terwijl we voor onze lichaamsfuncties niet veel meer dan 1-3 gram zout nodig hebben.
Een groot deel krijgen we binnen door producten te eten waar zout aan toegevoegd is zoals:
soep,
snacks,
smaakmakers,
kant- en klaarproducten,
pizza,
en brood.
De rest strooien we zelf over ons eten.
Kun je keukenzout beter vervangen door Himalayazout?
Himalaya zout wordt beschouwd als de zuiverste vorm van volmaakt zout op onze planeet.
Himalayazout is nooit blootgesteld aan onzuiverheden en zit al honderden miljoenen jaren goed beschermd diep onder de grond.
Himalaya zout is steenzout of haliet uit een mijn in de Punjab regio van Pakistan.
Het wordt gewonnen in de Khewra Zoutheuvels, een laaggbergte.
Het gebied is ongeveer 800 miljoen jaar geleden ontstaan toen een ondiepe zee verdampte gevolgd door enorme druk die de zoutheuvels vormden.
Het is dus 'fossiel' zout.
Het gebied streekt zich zo ongeveer 300 kilometer uit.
De uitlopers van de Zoutheuvels bevinden zich op 300 km afstand van de Himalaya. De naam Himalaya zout is dus feitelijk onjuist.
Het verhaal gaat dat de zoutheuvels bij Khewra werden ontdekt toen Alexander de Grote de Jhelum en Mianwali regio doorkruisde tijdens zijn Indiase campagne.
De mijn werd echter niet ondekt door Alexander of door een van zijn bondgenoten, maar door zijn legerpaarden.
De paardenverzorgers zagen dat de paarden aan de stenen likten en zelfs de zieke paarden herstelden na het likken aan de steenzout stenen.
De zoutmijn is de tweede grootste in de wereld en hier wordt al ten minste sinds de 16e eeuw commerciële zoutwinning bedreven.
Net als ander ruw (ongeraffineerde) steenzout bestaat Himalaya zout voor ongeveer 97% uit natriumchloride en een hoeveelheid andere mineralen zoals calcium, zwavel en kalium.
Het zout heeft vaak een roodachtige of roze kleur.
De rood-roseachtige kleur dankt het aan de ijzerionen van een klein deel ijzeroxide.
Himalaya zout wordt fijn gemalen, als korrels of in de vorm van Halitbrokken of -platen aangeboden.
Daarnaast worden er zoutlampen en theelichthouders uit Halitbrokken gemaakt.
Toepassing op Culinair gebied
Puur roze Himalayazout is momenteel een hot item in de gourmetkeuken.
Topkoks in de hele wereld ontdekken de onvervalste smaak en hoe gezond deze natuurlijke smaakmaker is.
Dit oerzout is één van de zuiverste zoutsoorten ter wereld en veronderstelt alle sporenelementen en elementen die aanwezig zijn in het menselijk lichaam te bevatten.
Het is ongeraffineerd, onbewerkt “puur” zout zonder toevoegingen.
Fijnproevers en anderen die manieren zoeken om voeding beter te laten smaken en het bereiden van gerechten leuker willen maken, houden ook van Himalayazout in de vorm van de massieve, baksteen- en plaatvorm; de Himalaya zoutplaten.
De uitslagen
De uitslagen worden door het lab per kg zout gegeven.
Het is lastig om je daar iets bij voor te stellen.
Daarom heb zijn de bovenstaande uitslagen omgerekend naar hoeveelheid per gram zout.
Hoeveel is 1 gram zout?
Voor je beeldvorming: er kan ongeveer 6 gram zout op een theelepeltje, een pizza bevat ook vaak zo’n 6 gram (of meer), en tegelijkertijd is 6 gram zout de maximale aanbeveling per dag.
In de onderstaande tabel lees je van links naar rechts hoeveel milligram van de onderzochte stoffen in 1 gram keukenzout en in 1 gram Himalayazout zit, en hoe zich dat verhoudt met de Aanbevolendagelijkse hoeveelheid van de stof.
Natrium
Keukenzout bestaat voor 40% uit natrium en voor 60% uit chloride.
Het is natrium waar we teveel van binnenkrijgen.
Andere mineralen
Uit de analyses van Himalayazout blijkt dat het een grotere hoeveelheid andere mineralen zoals :
calcium,
magnesium,
kalium,
zink
en ijzer bevat dan keukenzout.
Echter ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van deze mineralen stelt het werkelijk niets voor.
De schadelijke effecten van het binnenkrijgen van teveel natrium wegen veel zwaarder dan de voordelen van het beetje mineralen wat het levert.
Waarom Himalayazout
Puur en natuurlijk Himalayazout bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van mineralen en sporenelementen met vooral hoge gehaltes aan calcium, magnesium, ijzer en zwavel.
Himalayazout uit de Himalaya is een natuurlijk mineraalzout dat volkomen opneembaar is op celniveau door zijn unieke kristalstructuur, gevormd onder zeer speciale omstandigheden.
Himalayazout wordt streng gecontroleerd en is een natuurlijk mineraal zout dat alle mineralen bevat die we nodig hebben voor onze levensprocessen.
Daarbij is volkomen opneembaar door ons lichaam wat zeker niet onbelangrijk is. Veel chemisch geproduceerde mineralen kunnen we namelijk niet of lastig opnemen.
Het gebruik van Himalaya zout:
* versterkt het afweersysteem,
* het fysiologisch evenwicht word bevordert,
* de stofwisseling gestimuleerd
* en het lichaam zuivert,
* ontslakt,
* vitaliseert
* en harmoniseert.
Verschil tussen keuken zout en Himalayazout.
Himalayazout belast ons lichaam niet zoals de gangbare zouten dat doen. Geraffineerd zout, keukenzout levert geen enkele positieve bijdrage aan ons functioneren omdat het door het raffinageproces niet meer opneembaar is in onze cellen.
Bij steenzout en ander ongeraffineerd zeezout zitten alle nodige mineralen die we nodig hebben maar die mineralen zijn ‘anorganisch’ dus te groot om opneembaar te zijn in onze cellen.
Zout wordt trouwens zo geraffineerd omdat de chemische industrie een onverzadigbare behoefte aan de zuivere stof NaCl heeft voor tal van chemische processen: het gebruik als keukenzout is maar absolute bijzaak.
Dus met andere woorden zout een stof die ons heel vaal kan geven wordt kapot gemaakt omdat er op andere manieren meer geld aan te verdienen valt.
Het lichaam ervaart dit geraffineerde zout als gif – onnatuurlijk – en doet zijn uiterste best het weer uit het lichaam te verwijderen, wat onze nieren overbelast.
Het overtollige zout in ons lichaam trekt water aan en slaat neer in spieren en op botten, hetgeen o.a. artritis en reuma kan veroorzaken.
Het heeft:
Het hoogste aandeel mineralen, spoorelementen
Een perfecte kristal structuur
Afkomstig van een schone bron
Wordt met de hand gewassen en bevat verder geen giftige stoffen
Nog 1 ding
Himalaya zout is weliswaar de beste bron natuurlijk zout.
Maar vergeet niet dat het om zout blijft en de aanbevolen hoeveelheid van maximaal 6 gram in de gaten houdt.
Door te minderen met het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen en normaal tafelzout te vervangen door Himalaya zout zet een belangrijke stap in de goede richting.
Wat is het verschil tussen Keltisch zeezout en Himalayazout?
Himalayazout is een ongeraffineerd zout afkomstig uit het Himalayagebergte in Pakistan.
Het wordt vaak als het meest gezonde zout ter wereld neergezet en mede daardoor is de prijs van Himalayazout erg hoog.
Een andere reden voor de hoge prijs is het transport van Oost-Azië naar West-Europa.
pas echter wel op voor namaak, er bestaat zout uit, onder andere, Polen dat verkocht wordt als Himalayazout!
Keltisch zeezout kent geen imitaties en hoeft evenmin van de andere kant van de wereld te komen.
Hier in Europa wordt het beste en meest complete zeezout ter wereld geproduceerd. Maar goed, dat zeggen er meer, dus waarom zou je mij geloven?
Omdat Keltisch zeezout daadwerkelijk zout uit de zee is en niet van het land.
Het gaat er hier niet om Himalayazout negatief af te zetten tegen Keltisch zeezout. Allebei zijn het zeer goede en gezonde zouten.
Een belangrijk verschil is echter wel dat Himalayazout een landzout is en Keltisch zout een zeezout.
Zeezout is het product van zonlicht en water.
De twee energieën die het zout ooit hebben gevormd, zonlicht en water, zijn dus niet meer aanwezig in Himalayazout, dat opgesloten is geraakt in droog en donker land. Keltisch zeezout bevat deze energieën nog volop en is dus energieker zout.
Daarnaast is Keltisch zeezout veel zachter van smaak dan Himalayazout omdat het gehalte aan natriumchloride in Keltisch zeezout iets onder de 90% zit, tegenover 97% in Himalayazout.
Het maakt Keltisch zeezout ook bijzonder rijk aan andere mineralen en spoorelementen.
Himalayazout bevat eveneens vele mineralen en spoorelementen, maar in veel kleinere hoeveelheden.
De balans van mineralen en spoorelementen, inclusief kleimineralen, in Keltisch zeezout is volkomen uniek.
Hoe zit het met de vervuiling van de oceanen en Keltisch zeezout?
Het valt niet te ontkennen dat vandaag de dag de oceanen veel meer vervuild zijn dan in de tijd dat bijvoorbeeld Himalayazout zich vormde.
We leven helaas in een wereld waarin we onverantwoordelijk, onnadenkend en respectloos met de natuur omgaan.
Dit kan voor menigeen een reden zijn om te kiezen voor Himalayazout en niet voor Keltisch zeezout.
Zout is een krachtige absorbeerder van psychische energie.
Het kanaliseert deze energie niet, maar absorbeert en houdt het vast en het is deze eigenschap die goed is voor de vele verschillende toepassingen in magie.
Zout wordt gebruikt bij spreuken, bescherming, zuivering en genezing.
Zonder uitzondering heeft elke beschaving op aarde zeer gelijkaardige ideeën over de magische eigenschappen van zout namelijk dat het psychische energie absorbeert en het bindt in zijn eigen structuur.
Van de rooms-katholieke gewoonte van de bereiding van heilig water, wat zowel water als zout bevat, tot de Indiase gewoonte om zout op wonden te leggen tegen het aantrekken van ongezonde geesten, bewijst dat zout gebruikt wordt zo lang mensen al met magie werken.
Er is duidelijk een sterke consensus en deze wordt geaccepteerd als waarheid en feit gebaseerd op ervaring.
Zout is een veel voorkomende mineraal en zeer belangrijk.
Het is te vinden in vele soorten ...
Keltisch zeezout,
Haliet,
Himalaya zout,
Lava zout
en anderen.
Het is ook een cruciaal onderdeel van het leven voor ons op deze planeet. Metafysisch worden alle zouten gebruikt voor bescherming in het algemeen en bescherming tegen het kwaad, in het bijzonder voor de bescherming van de woning. Zout wordt gebruikt voor de zuivering en het wegnemen van negativiteit in vele magische en traditionele rituelen.
Het wordt ook gebruikt voor het vergroten van helderziendheid.
Zouten worden gebruikt om aanhechtingen, met inbegrip van emotionele aanhechtingen, los te laten.
Het heeft een zachte maar sterk aardende en centrerende energie.
Zout is een mineraal waarvan wordt gezegd dat het overvloed en een rijk leven naar je toehaalt.
Alle soorten zout hebben betrekking op het element Aarde.
Zeezout worden vaak beschouwd als de beste voor zuivering en is gerelateerd aan het element Water en Aarde.
Blauw haliet wordt gebruikt voor mystieke toepassing, voor psychische bewustzijn en psychische communicatie.
Van rose haliet steenzout wordt gezegd dat deze uitstekend werkt voor zowel fysieke als emotionele hartproblemen.
Natuurlijke vulkanische zwart zout ook wel Lava zout, is gerelateerd aan het element Vuur en Aarde, en worden gebruikt in spreuken en energiewerk voor het verkrijgen van verlangens, manifestatie en loslaten.
De helende eigenschappen van zoutkristallen zijn ter spirituele ondersteuning voor genezing en zijn niet bedoeld als geneeskrachtig middel om in te nemen.
Bescherming tegen psychische fenomenen
Zout is altijd al gebruikt als bescherming tegen psychische aanvallen en om ongewenste psychische verschijnselen uit te schakelen.
Zout kan je op drempels en rondom de muren van je woning strooien.
Zowel binnen als buiten.
Zout vermengd met zand wordt gebruikt voor het vormen magische cirkels.
Steenzout kristallen kunnen worden toegevoegd aan "medicijnbuideltjes" en meegenomen worden in je zak of aan een koordje om je hals.
Zout rond iemands bed strooien beschermt tegen ongewenste nachtelijke bezoekers en vermindert de kans op ongewenste spontane uittredingen.
Let op: Zout dempt trekt alle psychische energie vormen het maakt geen onderscheid tussen "goede" of "slechte" psychische energieën.
Het wordt door magie-beoefenaars dan ook met zorg behandeld, zodat het niet per ongeluk hun capaciteiten tempert en hun magische werk verstoort.
Anderzijds kunnen zouten met veel succes worden gebruikt om overactive psychische emissies te temperen, bijvoorbeeld bij zeer jonge begaafde kinderen die psychische ongewenste verschijnselen ervaren, tieners en vrouwen in de overgang tijdelijk.
Zout voor zuivering
Zout heeft het extreme vermogen om resten van psychische energie, met inbegrip van entiteit energie van vele verschillende soorten weg te halen.
Zout werd daarom altijd al gebruikt voor psychische helderheid en voor zuivering.
Voorafgaand aan magische ceremoniën is het gebruikelijk een zuiverend bad te nemen, waarbij zout een van de belangrijkste ingrediënten is.
Magische voorwerpen en kristallen kunnen worden gereinigd door ze onder te dompelen in zout water.
Kommen van zout kunnen in een kamer worden geplaatst om negatieve energie of psychische energie verstoringen te absorberen.
Voedsel en objecten kunnen worden gezuiverd door ze in of vlak bij een kleine hoeveelheid zout te plaatsen.
Zout strooien wordt algemeen beschouwd als een manier om de uitstraling van een persoon of een omgeving van achtergebleven psychische energie te bevrijden.
Een doos met zout kan worden gebruikt om alles wat er op geplaatst wordt te zuiveren.
Kristallen geplaatst op een bed van zout of een zout doos vereisen minder of helemaal geen zuivering.
Zout, Water & Vuur Magie
Dus als zout psychische energie absorbeert, kan het worden gebruikt om een wens of spreuk te dragen en vervolgens te transmuteren aan de hogere machten.
Laad het zout met je wens of spreuk en gooi dan het zout in het vuur, waar het opbrandt en de psychische lading in de hogere dimensies brengt.
De meest elementaire vorm van dit type van magie is om een beetje zout in je hand te houden, een wens uit te spreken en dan gooi je het zout in het vuur.
Vanuit dezelfde gedachte kan het zout in water worden gegooid ,een put, een rivier of in de zee en kan zo worden gebruikt voor het uitvoeren van wensen, wegnemen van zorgen of de aura zuiveren van aanhangsels.
Het is een enorm flexibel systeem met honderd en één toepassingen.
Zout is een fascinerende stof en een van de beste stoffen om te leren over de effecten van een stof op de metafysische ruimte.
Ook al is het eenvoudig en duidelijk en geschikt voor beginners, betekent het niet dat het niet ook zeer diep werkt en zeer nuttig en bruikbaar is.
Werken met en inzicht krijgen in de magische eigenschappen en het gebruik van zout is een van de belangrijkste vaardigheden waarmee elke persoon die met magie werkt vertrouwd zou moeten raken.
Himalaya-kristalzout: de voordelen voor de gezondheid
Recente onderzoeken hebben aangetoond dat Himalaya-zout veel genezende eigenschappen heeft.
Het gebruik wordt nu internationaal onderschreven door cardiologen, neurologen, diëtisten en onderzoekers.
De lange lijst met gezondheidsvoordelen van het gebruik van natuurlijk Himalaya-zout omvat:
regeling van de hoeveelheid water in het lichaam voor het juiste functioneren,
bevordering van een stabiele pH-balans in de cellen, met inbegrip van de hersenen,
zorgt voor een uitstekende gezondheid in verband met de bloedsuikerspiegel,
vergrote opnamecapaciteiten van voedingselementen in het darmkanaal,
ondersteuning van een gezonde ademhalingsfunctie,
vermindering van krampen en verhoging van de sterkte van het bot,
natuurlijke bevordering van een gezonde slaap,
bevordert de gezondheid van nier en galblaas.
Zout is daarom het symbool van bestendigheid, duurzaamheid en bescherming geworden, waaraan ook veel magische krachten werden toegedicht.
Iedereen kent wel het gebruik van zout over de linkerschouder gooien, daar zitten de slechte geesten die ziekte en ongeluk kunnen brengen.
Zout hoort als eerste op tafel gezet te worden en als laatste weggeruimd, of nog liever op tafel laten staan.
Een beschermende cirkel van gestrooid zout houdt alle slechte geesten buiten die cirkel.
Zout wordt ook geneeskrachtig gebruikt.
Dode Zeezout wordt veel ingezet bij de behandeling van psoriasis, maar ook bij spier-en gewrichtspijnen, vermoeidheid, nervositeit, spierkrampen en diverse huidproblemen.
Himalayazout wordt vaak gebruikt in ioniserende lampen en huidverzorgingsproducten.
Je kan bij verkoudheid de neus met zout water spoelen of gorgelen.
Ook kan zout geïnhaleerd worden.
Zout water werkt desinfecterend.
Zout waterbaden kunnen overtollig vocht en afvalstoffen aan het lichaam onttrekken. Huidkorstjes en schilfers kun je met zout water makkelijker verwijderen.
En je kunt met zout je tanden poetsen.
Veel van onze afvalstoffen worden via de voeten uit ons lichaam afgevoerd. Voetenbadjes met zout helpen hier prima bij, vooral op momenten dat de afvoer belangrijk is, bijvoorbeeld bij ontstekingen in het lichaam.
Met grof gemalen zout kun je ook de huid goed schrobben, waardoor oude huidcellen en eelt worden verwijderd.
Recept: 1
Zoute oogwatjes bij geirriteerde ogen
Los theelepel zout op in een klein kopje kokend water.
Afdekken en laten afkoelen.
Schoon watje indompelen en op geirriteerde oog leggen
Recept: 2
Gorgelwater bij keelpijn
Los 1 theelepel zout op in een liter warm water.
Recept: 3
Stoombad met zout
Los 2-3 eetlepels zout op in 2 liter heet water in een flinke brede kom.
Bedek het hoofd met een baddoek en houd het hoofd boven de schaal.
Inhaleer bij griepinfectie met hoofdpijn en een verstopte neus 10-20 minuten.
Recept: 4
voetenbad met zout
Gewoon 's avonds ouderwets in een afwasteiltje een handje zout doen en heet water opgieten uit het keteltje.
Zo warm als je verdragen kunt.
De laatste twee recepten zijn goed te combineren met etherische olie, bijvoorbeeld eucalyptus of tijm.
Namasté
Angel Ayasha
©Alle geschreven teksten over bepaalde onderwerpen en foto's van onze eigen webwinkel op deze website zijn eigendom van Charaenaan-insight, Natasha Christina & Angel Ayasha.
Deze mogen NIET zonder eventuele toestemming worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming , mits dit erbij vermeld is uit naam van Charanenaan-insight , Natasha Christina of Angel Ayasha
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken